domo arigato

Lite av dagens tankar
1. Riho i klassen har rätt så skön humor, verkar som vi klickar lite på det ironiska planet. Plus så har han alltid väldigt färgglada skjortor på sig! Häpp!
2. Jag fick 76/100 på provet, så jag tror jag klarade det... PHEW. Fyfan. Nästa gång ska jag inte göra så jävla många slarvmisstag!
3. Idag kändes det som att jag verkligen hängde med i allt, och ingenting kändes svårt, det var skönt för en gångs skull!
4. Japanernas goda rykte vad gäller artighet verkar inte gälla på tunnelbanan.. där är det fan djungelns lag! SUMIMASEEN *armbåga*
5. Ibland glömmer jag bort att jag är i Japan.. men så ser jag en 60årig tant och gubbe, sitta med varsin Nintendo DS på tunnelbanan. AH då vet jag, att jag är.. här :D Jag känner att jag inte nördat mig alls sen jag kom hit.. Men när jag flyttat så ska jag införskaffa mig en super nintendo och plöja igenom akihabara efter godis. Blev lite nörderi idag iaf, åkte till Big Box's arkadhall igen och spelade streetfighter.Kom till sista bossen. Dog :(
6. Det är kul o vara i ett land där man går runt och tycker allt man ser är lallens. finns så mycket som roar en här, gratis!
7. Och precis som Jonas gillar jag också MoreLomo appen till Iphonen.
That's all for t'day.

jojuste satteh jag glömde..

..ladda upp lite bilder från min iphone som jag tyckte blev fina.
Jag är ganska stolt över att jag redan lyckats repa min iphone på framsidan efter 2 veckors användning!
Idag blev jag förövrigt frisk vilket är otroligt skönt.. Jag tror jag har ätit lite konstigt på sistone, konstiga tider,konstig mat, mycket snacks, godis & skit... min mage sa nog emot till sist.. och dödade mig ett tag.
Det firade jag med att köpa en kaka med Wictoria (som åker hem till Norge nu). Kakan var sjukt god faktiskt.. men det är väl det minsta man kan förvänta sig från en kaka som kostar 48kr..
Juste ja, jag hade prov på första 3 kapitlena i boken i fredags.. det gick åt helvette. Provet var jätteenkelt , men jag var superstressad, och småsjuk, och blah, allt blev bara bajs. Jag hoppas jag klarar minimumgränsen på poängen :(
Tänkte iaf visa lite fler bilder hur det ser ut, utanför huset..
Det är alltid så otroligt fint väder här i Tokyo, speciellt på mornarna, och solnedgångskvällarna.
Welcome to City 17.
Okej det här är inte utanför mitt hus.. men en bild jag tog på min promenad från Omotesando, då det var +15 grader! (dagen efter blev det +6 igen)
Det är något fint med elkablar. Kompositions-räddaren!
Idag lyckades jag faktiskt plugga koncentrerat i 4 timmar, istället för okoncentrerat i 8 timmar! Jag satt en timma på McDonalds också.. här i Japan är McDonalds lika med ett vanligt cafe.. och inte ett ställe där man bara äter på snabbt och sen drar. Så det är fullbelamrat med folk som pluggar, läser en bok, surfar på sin dator..Alla sittplatser längs fönstrena har eluttag också för de som har sin dator med sig. Superb!
Mina ena grannar är faktiskt trevliga, ett par, bjudit mig på både öl och te, men... det är fortfarande INTE okej att höra dom ha sex...

its hard to get the wind knocked out of you when you're out of breath

Hejhopp, nu var det längesen jag bloggade.. jag har haft så otroligt mycket plugg, så jag har helt enkelt inte haft tid. Eftersom jag inte hann plugga hiragana och katakana innan jag anlände, så hade jag väldigt mycket att ta igen..
Jag har i stort sett pluggat varenda ledig timme..

Nu är det helg, och jag är sjuk och sitter hemma och är miserabel, så nu har jag tid o blogga..! 3-4st i min klass är sjuka, så det var ju inte så illa tippat att jag också skulle bli sjuk.... fyfan vad det suger iaf. :( Verkar som jag åkte på någon sorts maginfluensa eller nåt.. usch.
Så idag har jag bara sovit.. skulle ha gått på karaoke med klassen, och gått ut på klubb på kvällen meeeeeen det blire inget av med. Har bara sovit konstant hela dagen.
Jag trivs ändå som fan här i Tokyo, och japanskan blir ju bättre och bättre för varje dag..fortfarande dock omöjligt o höra vad matbiträden och liknande säger, fan vad snabbt de pratar. Fast nu när jag varit sjuk har jag saknat nära och kära väldigt mycket :( Buhu.
Nästa helg flyttar jag till min egen lägenhet inte så långt bort härifrån, och det ska bli så sjukt skönt. Jag hoppas jag kommer klara av ekonomin för den...!
Anyways, det som är kul med bloggar, här kommer bilderna:
Var hemma hos en av Sandra's kompisar.. Jeeeevlar vad smått han bodde.. men det var en ganska häftig lägenhet..
Hittade en fisk i köket.
En gigantisk fransman till surfare som går i min parallell-klass.. han är bara 18 år men ser ut som typ 28.
Vi var hemma hos Johannes för att fira Sanna's 25års dag, det var supermysigt.
Johannes bjöd på Curry dagen till ära, som smakade väldigt mycket Thai! Supergott var det.
Träffade Adam som också anlänt till Tokyo nu för att studera. Här på ett motorcykel-spel i en gigantisk arkad-hall i Takadanobaba.
What kind of animal is this?!
Lite glada människor från min klass. Men gladast är nog koreanen längst bak.
Vi hade avslutningsmiddag för Said som skulle åka hem till Sverige en stund, gick på billig-Izakayan igen och jävlar vad mycket folk vi var, trodde inte man kunde få plats med så många, men men finns det hjärterum..Här med Sandra och Tomoko. Tomoko hade förövrigt världens sötaste dockskor på sig!! So cute.
Sen gick vi till klubb Echo, där de spelade svenska indie-hits. Det var lustigt att få höra Florence Valentine på en nattklubb i Tokyo. Sen verkade det som att Dexter hade varit inne på deras toalett..
Mötte upp Kristofer en helg för att äta lite middag och gå på arkad-hall.. Han blev headhuntad av en modefotograf i Shibuya, som ville att han skulle komma på audition! Sugoi. Men det hade tydligen hänt honom typ 4ggr redan! Oh Laios, you such a model.
Till kort från klassen.. Rosso han till vänster är spansk, och hon till höger, Minji är korean.. och båda har fuskpluggat uta helvette innan de började här, så de kan allt redan. As.
Jag kunde inte hålla mig en kväll, nöden har ingen lag.
Ett fint träd i Chiba.
Träffade Naoko, och åt middag på en helt fantastiskt mysig fransk restaurang som var hennes egna hemliga smultron-ställe.. Det var väldigt undangömt. Där man även hade utsikt över till Tokyo Tower.
Sandra har jobbat för den nationella tv-kanalen NHK nu i några veckor, och nu hade hon äntligen fått DVD-skivorna med det inspelade materialet, som vi träffades hos Thomas för att se. Hade inte varit hemma i Thomas nya lägenhet innan och den var jättefin! Såg ut som ett fint litet svenskt hem.. och jättefin utsikt. Kayo's syster var operasångerska förövrigt och demonstrerade sina skills.. imponerande!!
Sandra var grymt skeptisk till att visa materialet, men hon var jätteduktig!
Mitt vanliga pluggbränsle. Som jag dock misstänker att jag blev magsjuk av, jag mår typ illa av att bara kolla på den här bilden.
Nej fyfan.. vad jag har ont i magen . ÅÅHH vad det suger att vara sjuk. HATA HATA HATA... :(:(:(:(:(888867rhgfggfd Nu ska jag gå o dö eller nåt.

Lets try to keep this on the top of my head

här är videoklippet som utlovat, om ni går till direktlänken så får ni högre upplösning..:

http://vimeo.com/8619777


Untitled from Tony Holmsten on Vimeo.

 

Såhär ser det ut utanför mitt fönster i gästhuset. Det är fan blå klar himmel varenda dag här!

Åkte till shimokitazawa för att möta upp med Sandra, Amelie, Madeleine och Johannes! Shimokitazawa är lite som Stockholms söder i form av secondhandbutiker och cafeér. 

Sandra

Vi mötte på en svensk tant utanför stationen som tyckte det var häftigt att stöta på andra svenskar..

 

 

Gick in på ett supermysigt café som hade massa finsk..konst på väggarna. Fast hon som hade stället trodde det var svenskt. Drack starköl där... klockan två på eftermiddagen. :D

Det fanns grymt mkt mysiga klädbutiker..

kawaiiii nee

Köpte mig en oerhört ful och dum klocka :D

Hade min första skoldag och mötte upp med Thomas o käkade lite efteråt!

Var en ball restaurang som var full med gamla leksaker och annat krimskrams. Jag gillar hur de verkligen lägger ner tid med att smycka ner sina ställen.

 

Åkte till Roppongi igår kväll, hade inte varit där på flera år, minns inte att det var så jävla stort där, kändes som Shinjuku nästan. Men det är fint där ändå tycker jag.

 

Käkade lite mat och drack drinkar med Tomomi och hennes kompis, som jag eventuellt kanske ska dela lägenhet med. Dom är verkligen roliga dom här två, väldigt västerländska i sitt tänk och humor.

 

That's all, mm ska plugga nu hela helgen.. Det är så sjukt högt tempo på skolan så jag måste komma igen lite. Kuul. Eller ja.. klart man inte ska plugga hela helgen, men det låter bra att säga det. Men ska nog allt hinna iväg och handla en kappa på H&M emellan, cause im freezing my ass off ute. Livet i Tokyo känns ändå jävla gött! Fredag varje dag ungefär. Lär ju ta ett tag innan det blir vardag här iaf, finns så mycket att se o göra! Sen så sitter folk inte hemma här och ugglar.. alla jag känner är alltid ute och träffar folk hela tiden. Det man gör hemma är o sova.. och blogga :D Fast det suger fortfarande att jag inte har någon telefon.. men tänkte försöka införskaffa en snarast..idag.. kanske. Så man existerar igen! Til next time.. hejjrå!


Gokväll Tokyo! (Gonna make you, make you notice)

Så var jag framme tillslut! Det gick förvånansvärt bra, det var några gupp på vägen, men allt som allt, smooth sailing. Var så jävla nervös för att något inte skulle klaffa.. hoppa på fel flyg, missa flyg, att bagaget inte skulle komma fram etc etc.. MEN.. se det gick bra! Fast jag hittade inte mitt bagage först, det kom inte på rullbandet..fyfan vad rädd jag blev.. men någon "rullbandsvakt" hade plockat bort den från .. rullbandet. Så jag hittade den tillslut.. visumprocessen gick hur bra som helst.. eller det var ju typ ingen. Man gick igenom som vanligt vid passkontroll, och jag fick typ visa upp mina papper bara, sen vare klart. Fick världens dummaste fråga ställd vid sista deklarationstullen "Why did you come from china, when your passport is Swedish?"  Jag: "Eh..transfer?"   Vakt: "AHHH... transfer..so desu nee... "

...

reetard.

Men nu har jag sovit 3 nätter hos Amelie (som har varit supersuper snäll!! Tacktacktack Amelie!! :) ) där även hennes pappa Pär och storasyster Madde sov, som också har varit supertrevliga! Tråkigt att ni åker på lördag redan! Ni gjorde en fin mjuklandning åt mig, hade sugit att vara ensam i början. Vi var alltså 4st på 14kvadrat.. Det var trångt utahelvette, men det gick :) Nu sitter jag dock i mitt rum i gästhuset, så det ska bli skönt att få sova i en riktig säng nu! Ska upp tidigt imorgon och ha rundtur på skolan. Och det känns helt sjukt att jag är här, jag har nog inte fatta det ännu. Det känns som om jag ska åka hem om några veckor.. but I shall not. Men det känns ändå lite som jag är i någon sorts bisarr dröm. Hoppas jag inte vaknar :D

Jag känner mig dock helt galet handikappad utan mobil.. kan inte nå någon, och kan inte bli nådd. eller ja, jag kan ju använda telefonautomaterna, men det är så jävla drygt. Måste vänta tills jag får mitt GAIJIN-kort innan jag kan skaffa telefon. WELL WELL, anyways, här är lite bilder och text från de tidigare dagarna!

Moa hjälpte mig packa ner allt i lådor, tusen tack, skulle aldrig gått utan dig!! Puuss



Flygredo med fula glasögon i hissen med pappa



Hejdå snön, hejdå sverige



I flyget påväg till Peking.


Gott nytt år Sverige!! Vet inte vart jag var. Över Ryssland någonstans kanske.


Satt bredvid en gemytlig kines som pluggade på universitetet


Tog en kaffe på Pekings flygplats. Fan vad kallt det var där, även fast det såg ut som det var öken utomhus.


och så slutligen Tokyo i väntan på Naria Express. Tog tåget till Harajuku..


Där jag mötte upp med Amelie! :) Tog taxi hem till henne och droppade av mitt bagage.


Hennes pappa Per, verkade lika trött som jag...


Amelie hade nog den bästa/värsta morgonfrillan jag sett.. :D


Now this is compact living.(Men mysigt)


Dag 2 bestämde vi oss för att gå och shoppa då det var nyårsrea i Tokyo..här är Yoyogi park


7 Eleven + ta ut pengar + posande Amelie


Vandrade runt på Harajuku's sidogator för att hitta fynd.


Amelie hittade en fin jägarpojkmössa!!


Hamnade i en skitfin inredningsbutik där allting såg ut som de kom från ett båthus..


Ramen o tabemasu-yo


Vintern är faktiskt riktigt fin här i Tokyo.. det är fint väder mestadels hela tiden..känns mer som höst. Varit blå himmel varje dag sen jag kom, så även om det är kallt så blir man inte depp.. och så är det förstås ljust mycket längre än i Sverige. Här på café i Yoyogi.




På kvällen så gick jag och Madde o mötte upp med Sandra + friends, för de skulle fira att jag kommit till Tokyo! Eller ha det som en ursäkt för att dricka öl iaf! Vi drog till närmaste Izakaya och lät ölen och yenen flöda. Det var supertrevligt!! Jag älskar izakayas! Allting på menyn kostar 270 yen (18-20 kr kanske).




Det urartade i ett kamerabråk i vem som hade störst penis.


Clearly, så såg vi vem som vann.


Mmm, hela fiskar med ögon och allt. a nom nom nom.


Sen dagen efter tog vi tåget in till Kamakura och skulle gå o se stranden, tempel och lite annat. Skulle även träffa Kristoffer!


Klassiker :)






mannen bakom kameran.


Kristoffer!! De andra ville gå och se på tempel, men vi vill bara äta en jävla massa hamburgare, så de fick bli det på ett känt ställe med hawaii-tema.. SJUKT goda hamburgare vare..de bästa jag ätit tror jag!


Syns inte så bra på bilderna, men dom var helt enorma..


Sen åkte jag hem till Kristoffer där han bodde med Saki & hennes pappa.. som bjöd oss på Sashimi..även fast vi tackat nej och sagt att vi skulle åka hem till Saki's mamma för att äta gryta.. Pappan förklarade även för mig att det var han som var mannen i huset. Då vet jag det. Vi blev tvungna i trycka i oss lite fisk, annars skulle han bli arg :D


Hemma hos saki's mamma. Det var fint där! Allting var..väldigt japanskt. Notera pingvinen som gömmer sig i högra hörnet. Den är rädd :(


Notera även att Kristofer är 3 meter hög..


Nästa dag så spenderade jag den med att orientera mig runt området i gästhuset där jag bodde.. och försöka hitta till skolan. Sämst beskrivning på kartan från skolans hemsida, men jag hittade tillslut.


Körde en klassiker sen och gick på Christon Cafe med Amelie & Co


Ah restaurang med kristet tema till de pumpande beatsen av rap & R n B från högtalarna, det är grejjer det. haha.


Maddeeeee


Photowar!!


eh. såhär ser mitt rum ut just nu. stökigt. inte orkat packa upp. Men men.


och såhär ser det ut i området! Kan det bli mer japanskt.




Jag hittade Moa igen! Hon är överallt i Shinjuku.


Nej helvette nu är jag hungrig, det här blogginlägget tog musten ur mig. Jag ska klippa ihop en liten film sen av allt jag filmat oxå, but til then! Maataa jaa nee



RSS 2.0