DET ÄR VARMT , K.

Kanske dags för en bloggupdate, såhär en månad efter den senaste :D
Jag klarade mig förbi B-kursens slutprov och är således vidare in i C-kursen, känns bra, B-kursen var inte så svår, men provet var svårt tycker jag.. allt som allt, fick jag lite sämre resultat än från A-kursen.. men men, får jobba hårdare i C.
Har haft (ett av mina) sommarlov nu i en vecka, och har det i en vecka till. Skönt, har inte gjort så mycket, mest träffat folk, och shoppat, fikat, tagit min iPad ut på fältet osv. Längtar dock till att kunna åka till stranden en dag då det inte är molnigt och regnar.. Det är så satans varmt just nu, och fuktigt (95% ca).. men det är tråkigt att vara på stranden när det är muligt, även fast det är varmt!
Nu under lovet har det varit extra galet också just för det är fotbolls-VM och det har gått riktigt bra för Japan.. de spelar åttondelsfinal ikväll mot Paraguay. Sist de vann mot Danmark blev det en helt galen folkfest ute på gatorna, och det lär bli ännu värre ikväll om de vinner :)
Jag gör av med alldeles för mycket pengar som vanligt på shopping (speciellt nu när det är lov) men men.. och snart åker jag till Sverige i två veckor! 2:a Augusti far jag... landar den 3:e Augusti. Ska bli riktigt kul att träffa alla igen, samt få lite perspektiv på Japan. Jag ska äta ost och kaviar varje dag....
Japanskan går framåt, och det är lustigt hur ens syn på allt ändras ju mer man förstår. Folk är artiga här, men man börjar märka nyanserna i språket, vilket gör att artigheten försvinner, när man vet hur riktigt riktigt artigt kan låta.
Fick panik igår när SEB hade bestämt sig för att spärra mitt VISA-kort, på sista dagen som jag var tvungen att betala min hyra!! Fick låna pengar av en kompis.. tydligen berodde det på att en massa kunder i östasien hade råkat ut för skimming-försök så de hade spärrat nästan alla SEB-kunder som var i det området.. men det fick mig o fundera starkt på att sätta igång med planerna att öppna japanskt bankkonto.. bara en sån grej som att, om mitt VISA kort skulle gå sönder så måste jag beställa ett nytt från Sverige, och det tar ju sin ringa tid..
N E ways, här kommer lite bilder!
Åkte till Tokyo Dome med Alex för att kolla på roliga cosplayare och nåt skumt flickband.
Helt packat med cosplayers.
Det var populärt att fota varandra...
Lupin store!!!!
Vi stötte på Bayonetta..
Jag valde att kalla dom här för Bi-flickorna.
En överraskad Jacob
Johannes fyllde år, det firades med pompa och ståt!
Jättesöt Tomoko i kaninöron.
Thomas med tillhörande Fru!
På solsemester med Erika och Alex! Satan i gatan vad god drink jag drack, den smakade typ After Eight.
Vi hade hejdåfest för Jacob som skulle åka tillbaka hem till Spanien. Här tillsammans med sin flickvän.
Johannes lagade en fantastisk middag, bacon-inlindade kycklingbröst med örter, chilifrukter tillsammans med ris..jävlar vad gott det var.
Vi åkte till Kamakura dagen efter med siktet inställt på att bada!
Det var väldigt fint, men det blåste lite väl mycket kanske.. Men vi tog årets första dopp iallafall!
fötter i sand.
Johannes modellar lite.
Sen fick jag stressa hem som en jävla idiot för att hinna hem, byta om, duscha, och sen in fort som fan till Shinjuku för att träffa lite vänner för mat och dryck! Här är Kanako, och Tomomi som jag bland annat träffade för första gången i Japan för 5 år sen.
En soft Laios.
Det blev en rätt galen kväll.. efter Izakayan gick vi till en bar.. och sen mötte vi upp med Johannes, och gick till en annan izakaya (Alps), efter det gick vi till Karaoke.. (som efter 10 minuters förhandling blev asbillig, med dricka hur mkt vi ville- pris). Fulla som kastruller blev vi!
Ibland är jag ambitiös och lagar fin mat. Här är lite thaimat, Somtam sallad tillsammans med thai-omelett, och citronkyckling. Herrejevlar vad gott det var!
Ibland blire tvspelsljus & himmel utanför min lägenhet..
När vi var på en koreansk restaurang så hade någon av misstag beställt in detta missfoster.. Vi vet inte vad det var..men vi gissar på att det var ryggraden på en gris? Såg sjukt äckligt ut men... det smakade inte så dumt ändå.
Johannes åt glatt upp allting :D
soft fika och långprat utanför Starbucks i Shinjuku med Kristofer, Saki och Johannes.
Hejdåfest för Sandra.. usch alldeles för många hejdåfester, jobbigt när folk måste åka hem!!!
Det var roligt att våran lärare Hosokawa ville komma också!
gick på karaoke, och fick ett rum med ball utsikt från 8e våningen.
Fika med Amelie som jag inte hade sett på hundra år!
Thats it, snart äre dags för fotboll, Heja Japan!!!!

RSS 2.0